Program 2023/24 

Leg og plask med forælder / 1.350 kr.:

Vi svømmer i varmtvandsbassinet og en forældre er med mig i vandet. Der gives ikke egentlig svømmeundervisning, børn er først klar til det ved 6-8 års alderen. Instruktørens opgave er at vejlede forældre i at aktivere deres barn i vandet, således at reflekser og muskler styrkes og børnene bliver tilvænnet vandet på en naturlig måde. Igennem leg får vi lavet små forøvelser omkring crawl og rygcrawl.
Vejledende alder 1 - 3 år.

Leg og lær med forælder / 1.350 kr.:

Jeg er nu kommet fra varmtvandsbassin og ind i den store hal. Jeg skal lære at være i den store hal først med mor eller far, senere alene. Gennem leg skal interessen for svømning udvikles og motivationen for at lære svømningen på et senere tidspunkt. Der arbejdes inden for basisfærdighederne: glide, flyde, orienteres sig under vand, vejtrækning, komme i vandet (bl.a. spring) og bevægelse i vandet. Der undervises i begyndercrawl og -rygcrawl.
Vejledende alder 3 - 4 år.

Leg og lær uden forælder / 1.350 kr.:

Jeg er nu kommet fra varmtvandsbassinet og ind i den store hal. Jeg skal lære at være i den store hal selv. Gennem leg skal interessen for svømning udvikles og motivationen for at lære svømningen på et senere tidspunkt. Der arbejdes inden for basisfærdighederne: glide, flyde, orientere sig under vand, vejrtrækning, komme i vandet (bl.a. spring) og bevægelse i vandet. Der undervises/øves i delfinsvømning, begyndercrawl og -rygcrawl.
Vejledende alder 4 - 6 år.

Børn m/bælte / 1.350 kr.:

Jeg er nu kommet over i det store bassin, hvor jeg svømmer med bælte (IKKE armvinger). Måske har jeg været med til Lær og leg, og er allerede fortrolig med vandet. Vi arbejder specielt med crawl og rygcrawl. Vi hopper i vandet og har øvelser med dykning. Vi begynder så småt med butterfly.
Vejledende alder 6 - 7 år. 

Børn u/bælte / 1.350 kr.:

Jeg er nu kommet over i det store bassin, hvor jeg svømmer uden bælte (og armvinger). Måske har jeg været med til Lær og leg, og er allerede fortrolig med vandet. Vi arbejder specielt med crawl og rygcrawl. Vi hopper i vandet og har øvelser med dykning. Vi begynder så småt med butterfly. Børn, der har lyst og som er klar til det, må heller end gerne deltage i svømmestævner.
Vejledende alder 7 - 8 år.

Børn viderekomne / 1.350 kr.:

Vi arbejder videre med crawl og rygcrawl og begynder på butterfly, bryst og startspring samt vendinger. Endvidere arbejdes der med forskellige bevægelser i vandet. Undervisningen er meget differentieret - målrettet efter dine behov. Der vil være mulighed for at deltage i svømmestævner.
Vejledende alder 8 - 10 år.

Børn øvede/unge / 1.500 kr.:

Du har vist gode resultater ved undervisning og stævner, og svømmer nu to gange om ugen. Der vil blive lagt vægt på at kunne svømme i en teknisk fin stil, samt at de konditionelle egenskaber og behændigheden i vandet bliver forbedret. Vi arbejder langsigtet med din træning, hvor der blandt andet vil indgå træning af teknik, kondition, sprint, styrke, tests, taktik og meget andet. Der er også indlagt cirkeltræning i sammenhæng med træningen.

Børn øvede/unge-holdet afvikler løbende sociale arrangementer for at styrke sammenholdet. Klubben ser gerne, at forældrene giver en hånd med ved mange af de praktiske opgaver.

Voksne vandgymnastik varmtvandsbassin / 1.500 kr.:

For alle, der gerne vil røre musklerne i takt til god musik - og de, som er trætte af at løbe de fynske landeveje tynde. Holdet er lagt an på, at alle kan komme i form, uden at overbelaste eks. knæ og ryg. Her er tale om et spændende tilbud, hvor alle kan deltage kvinder som mænd og i alle aldre.

Cirkeltræning varmtvandsbassin / 1.500 kr.:

For alle, der gerne vil røre musklerne i takt til god musik - og de, som er trætte af at løbe de fynske landeveje tynde. Holdet er lagt an på, at alle kan komme i form, uden at overbelaste eks. knæ og ryg. Her er tale om et spændende tilbud, hvor alle kan deltage kvinder som mænd og i alle aldre.

Voksne / 1.500 kr.:

For alle, der svømme - og de, som er trætte af at løbe de fynske landeveje tynde. Holdet er lagt an på, at alle kan lære at svømme eller vedligeholde og træne svømning med træner. Her er tale om et spændende tilbud, hvor alle kan deltage kvinder som mænd og i alle aldre.

Vandgymnastik seniorer / +60 SVØM / 1.500 kr.

Vi mødes hver tirsdag formiddag og har en rigtig hyggelig tid sammen. Ud over din egen lille svømmetur, har du muligheden for at deltage i fælles vandgymnastik under ledelse af en af svømmeklubbens dygtige trænere. Der er mulighed for en tur i varmtvandsbassinet. Kom og vær med !
Tilmelding og gerne betaling, sker ved fremmøde første gang.

Gravidsvømning / 750 kr.

For at kunne deltage på holdet skal du være gravid og over den 14. graviditetsuge. Der er ikke behov for svømmeerfaring, og alle kan derfor godt være med. Vi træner/svømmer i 45 minutter i varmtvandsbassinet med opvarmning, øvelser og udstrækning.
  
Træning i vand for gravide er et hold, hvor man ønsker at opnå velvære og god form under graviditeten. For gravide er der særligt gode fordele ved at træne i vand. Vandets opdrift gør at tyngdepåvirkningen er mindre end træning på land. Dermed føles kroppen lettere. Vandet er mobilt og dets modstand aktivere alle kroppens muskler og led på en god måde. Vandet yder et blidt pres på huden som stimulere venepumpen, som forebygger og afhjælper hævelser i ben og hænder.
 
Vær opmærksom på at træningen vil gøre, at dine muskler arbejdes igennem, hvilket kan gøre kroppen øm og træt de efterfølgende dage.

Træningen foregår efter dine egne behov, og du kan selv styre tempo og niveau, så det passer helt til dig.

Åben Lørdag / 150 kr.

Aktive medlemmer kan GRATIS deltage i klubbens Åbne Lørdage, hvor vi hygger sammen mellem kl. 11 og kl. 12 Det er muligt for medlemmerne søskende og forældre (samme husstand) at tilmelde sig Åben Lørdag for 150 kr. pr. deltager for hele sæsonen.

På dette hold kan I vælge at nyde en god time sammen med familien i vores dejlige svømmehal og gøre brug af alle faciliteterne - sauna, dampbad, vandrutschebane, varmtvandsbassin, vipper, øvebassin og stort bassin.

OW-svømning/Åbent Vand Svømning / Find priser ved tilmelding

Åbent Vand Svømning (OW - Open Water) er er hold for alle med interesse i svømning på åbent vand (i det fri). Holdet er opdelt i et udehold og et indehold.

Udeholdet træner med udgangspunkt i DBS (Det Blå Støttecenter), hvor man deltage uden eller med armbånd. Armbåndet giver retten til at benytte faciliteterne i DBS for en pris på 700 kr. årligt (prisen pr. 2023, kontingentet følger kalenderåret) - dette kontingent dækker over de udgifter klubben har til DBS og FMK.

Klubben har gennem de første år samlet mange hjælperedskaber, som men med en tilmelding kan benytte sig af ...... herunder også lånedragter (neopren-dragter). Deltagelse på holdet uden adgang til DBS, men ønsket om at låne udstyr kan aftales mod et mindre kontingent. Man behøver ikke at tilmelde sig svømmeklubben for at deltage på holdet, hvis man har adgangen til DBS gennem andre aktiviteter her, men vi ser gerne, du bliver registreret som medlem i klubben.

Indeholdet træner i svømmehallen, her kan man tilmelde sig tre tilbud, der tager udgangspunkt i antallet af træningsdage på en måned. Der er mulighed for at træne 1, 2 eller alle træningsdage i en måned - der vil være tilgang til træningsprogrammer, og klubben stiller trænere til rådighed efter en aftale mellem svømmere og klubben. For tiden (november 2023) er det aftalt, at der er trænere på den første træningsdag i hver måned.

Træningen foregår om lørdag sammen med klubbens tilbud til medlemmer - ÅBEN LØRDAG - til OW-svømning er der reserveret tre baner, men man kan indrette sig med klubbens øvrige medlemmer, hvis muligheden er til stede (det gælder begge veje).

BEMÆRK at medlemmer der træner alle lørdage også har retten til at komme med familiemedlemmer (samme husstand) til ÅBEN LØRDAG husk tilmelding på 'halbooking-systemet'!

Opdateret: november 2023